UYUMAYI SAĞLAYAN TEKNİKLER

Uyumayı Sağlayan Teknikler

Uykusuz geceler muhakkak ki hem psikolojik hem de fiziksel olarak hayatımızı önemli ölçüde etkilen bir sorundur.
saglikcini.com olarak bu yazımızda size uyumaya yardımcı bazı tekniklerden bahsedeceğiz.
-Gece hiç uyumamışsanız ya da uykunuz blünmüşse rahatlamak birazda sizin elinizdedir. Rahatlama tekniklerini ruh doktorlarından öğrenebileceğiniz gibi, kendinizi rahatlatan teknikleri deneyimlerinizle bulabilirsiniz.
-Herşeyden önce sevdiğiniz bir görüntü seçin. Örneğin bir gül bahçesi resmini yatak odanızda yattığınız yerden görebileceğiniz bir yere asın. Resme bir süre baktıktan sonra gözlerinizi kapatın ve bu bahçeyi düşleyin. Ilık ve sakin bir günde bu sessiz, dışarıyla ilişkisi olmayan bu bahçede dolaşın, gülleri koklayın, renkleri içinize sindirin. Tomurcuklara dokunun, havanın sıcaklığını teninizde hissedin. Gül bahçesinde rahatlayana kadar dolaşmaya devam edin. www.saglikcini.com
- Ruhsal durumunuzun iyi ya da kötü olması 1 Düşşsel Koşullanma ” için önemli değildir. Gül bahçesini gerçekten doyumsadığınız zaman uykusuzluk sorununuz ortadan kalkacaktır.

Bütün çabalarına rağmen uyuyamıyorsanız;
-Uğraşmayı bırakıp yataktan kalkın. Dinlendirici bir kitap okumaya başlayın ya da hafif bir müzik dinleyin. Daha sonra tekrar uyumayı deneyin.
-Tedirginliklerden sıkıntılardan dolayı uyuyamıyorsanız, kalkıp elinize bir kağıt kalem alın ve sizi tedirgin eden sıkıntı veren herşeyi bir kağıda yazın. Yazamıyorsanız sorunlarınızdan kaçıyorsunuz demektir. Tedirginliğinizin ve uykusuzluğunuzun asıl nedeni bu kaçırştır.
-Ertesi gece de uyuyamıyorsanız, yapmak isteyip yapamadığınız işlerle uğraşın. Mutfak dolaplarrını düzenlemek, kıyafet dolabınızı düzenlemek, ertelediğiniz bir mektubu yazmak gibi…

Tüm bu yöntemlerde sizi gecelerde uykusuzluktan alıkoymuyorsa bir dokora başvurup yardım isteğin.
Sorun eğer biyolojik ve fiziksel nedenlerden kaynaklanmıyorsa, Uyku ilavı kullanmak yerine kendi kendinizin doktoru olun.
Sorunlarınızın çözümüne mücadele edin. Ve Kendi yöntemlerinizi geliştirin.

0 yorum:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More