MİNOXİDİL NASIL KULLANILIR ?

Minoxidil Nedir?

Minoxidil’in androgenetik saç dökülmesi nedeniyle küçülmüş olan kıl köklerini büyülterek ve yeniden kuvvetlendirerek etki yapar. Ayrıca kılların büyüme fazını süre olarak uzatarak, belli bir uzunluğa gelmeden dökülmesini engellemektedir. Minoxidil ilk defa damar genişletici etkisi nedeniyle kullanılmaya başlanmış, kıllanmayı artırıcı etkisi gözlenince saçsızlık tedavisinde de kullanılmaya başlanmıştır. Damar genişletici etkisi ile saçlı derideki kan akımını artırdığı için mi yoksa direk bir etki olarak mı ortaya çıktığı tartışılmalıdır. %2 ve %5′lik konsantrasyonlar halinde piyasada mevcuttur.
Minoxidil su, alkol ve glycol karışımının içinde, saçsız bölgeye sürülen bir losyon olarak kullanılmaktadır.

Minoxidilin
-Bazı ilaçlarla birlikte,
-Bazı beslenme bozukluklarında,
-Kanser tedavisi sırasında,
-Hipotrioidide,
-Hamilelikte ve emziren kadınlarda,
-50 yaşın üzerinde
kullanılması sakıncalıdır.
Minoxidil istenmeyen bölgelerde kıllanma yapabilir. Üretici firma Minoxidilin alın bölgesinde değil, tepe bölgesindeki saç dökülmelerinde daha etkili olduğunu bildirmektedir. Ayrıca ilacın en az 4 ay kullanılmadan gerçekten faydalı olup olmayacağının bilinemeyeceğini de bildirmişlerdir. Minoxidilin mevcut saçların dökülmesini önleyici ve zayıf olanları kuvvetlendirici bir etkisi vardır.

Minoxidil içeren ilaçlar genelde iki şekilde satılıyor:
1) %2′lik (normal) ve
2) %5′lik (ekstra güçlü).

Yakın zamanda %15′lik versiyonu da piyasada satılmaya başlandı. Bunlar, günde iki kere kafa derisine sürülmesi önerilen topikal solüsyonlar. Özellikle %5′lik Minoxidil’in erkek tipi saç dökülmesine karşı yüzde 50′nin üzerinde bir başarı oranı elde ettiği bildiriliyor.

Minoxidil’in özellikle başın tepe bölgesi ve ensenin üstündeki saçların dökülmesini önlemekte, şakaklardan ve saç çizgisinden daha etkili olduğu vurgulanıyor.

Çoğu kişi, ağızdan alınmayan ve dışarıdan tatbik edilen bir ilaç olması nedeniyle Minoxidil’i tercih ediyor ve bu nedenle yan etkisinin olmayacağını düşünüyor . Ancak bölgesel olarak sürülen ilaçların da bir kere deri tarafından emildikten sonra kana karıştığını bilmekte fayda var. Ağızdan alınan ilaçlara nazaran birazcık daha az olsa da kana karıştıktan sonra solüsyonlar da iç organlarımızı etkileyebiliyor.

Minoxidil, Finasterid’den (yani Propecia adlı ilacın ana maddesi) farklı olarak kandaki dehidrotestosteron oranlarını azaltmak yerine, dehidrotestosteron aynen salgılanırken saç köklerini bu hormona karşı kuvvetlendirerek dökülmeyi durdurmayı hedefliyor.

Minoxidil’in, erkeklerde saç dökülmesine neden olan dehidrotestosteron salgısını azaltmadığı için dökülmeyi önlemekte tek başına yetersiz kalabildiği kaydediliyor.

Minoxidil i Nasıl Temin Edebilirim?

Minoxidil reçetesiz satılan bir üründür. Doktorunuz reçetenize yazsa bile devletten her hangi bir ödeme alamazsınız. Populer bir ürün olduğu için piyasada taklitleri fazlasıyla mevcuttur. Bu yüzden kişisel satış yapanlardan bu ürünü almamanızı öneriyoruz.

Ülkemizde sağlık bakanlığının izni ile eczanelerde satılan tek ürün minoxidil forte dir.

1 yorum:

minoxidil dedi ki...

http://www.minoxidil-minoksidil.com/

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More