SIRT BAKIMI


Sırt Bakımı
Hangi yaşta olursa olsun sırt bakımı yapmak zorunludur. Özellikle yetişkinler arasındadüzenli sırt bakımı egzersiz ve sırtın önemine dikkat etmedikleri için sırt ağrısı çekenlerin sayısı hayli çoktur. Omurganın vücut için taşıdığı nem göz nüne alındığında, sırt bakımının önemi de göz önüne çıkar.
Omurga, içlerinden omur iliğinin geçtiği 33 omurdan oluşur. Buradan beyin, omur ilik ve vücudun diğer bölümleri arasında bir iletişim ağı oluşturan sinir çiftleri yayılır.
Omurga vücuda yaşamsal bir destek sağlar. Başın ve gövdenin ağırlığını taşır.
Sırt ağrıları genellikle belde, omurganın üzerinde ya da yanında ve yerden birşey almak için eğilmek gibi olağan bir hareket sorasında başlar. Bu nedenle sırt ağrısı çekmemek için Sırt bakımına özen göstermek ve omurgayı zorlayıcı hareketlerden kaçınmak çok önemlidir. Ayrıca kadınların gebelikte ve adet dönemlerinde omurgayı zorlayıcı hareketlerden kaçınmaları gereklidir.
Ağır şeyler nasıl kaldırılır ?
Ağır bir nesneyi yerden kaldırmak için eğilmek yanlıştır. Dizler bükülmeli ancak sırt düzgün duracak şekilde çömelmelidir. ayrıca kaldırılan eşyayı olabildiğince vücuda yakın tutarak kaldırmak gereklidir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More