KEPEK TEDAVİSİ

DOĞAL KEPEK TEDAVİSİ
Doğal kepek tedavisi kişinin küçük yaşam tarzı değişiklikleri ile aşılabilir. Bu değişiklikler, kişinin gıda ve temizlik alışkanlıklarındaki bazı değişiklikleri içermelidir. Ayrıca bazı gıda kalemlerinin yanı sıra alışkanlıkları, yapılacak ve yapılmayacak şeyleri belirlemek kepek sorununun tedavisinde yardımcı olacaktır. Bunlar;

* Önemsiz ve yağlı yemeklerin yanı sıra çay, kahve ve diğer içeceklerin aşırı alımı engellenmelidir.
* Et, şeker ve çikolata tüketiminden kaçının.
* Sulu meyve tüketiminizi artırın ancak narenciyenin yanı sıra muzdan kaçının.
* Sebze, tahıllar, meyveler ve gün boyunca su içmek çok önemlidir. Ve düzenli beslenme yapılmalıdır.
* Saçınızı ve saç derisini temiz tutun. Bitkisel şampuan kullanın ve yapay kokulara sahip güçlü şampuanlar kullanmaktan kaçının.
* Kepeğin herhangi bir türünün tedavisinin önemli bir adımı da düzgün kan dolaşımını sağlamak için günlük olarak saçın taranmasıdır.
* Saç derisinin yağlı ve kirli olmasını önleyin. Çok fazla yağlı saç kepek sorunu ağırlaştırmaktadır.
* Uygun yağlar yardımı ile saç derinize masaj yapınız.

KEPEK İÇİN BİTKİSEL İLAÇLAR
Kepek tedavisinde yeterli çözüm elde edememişseniz bitkisel ilaçlar denemenizi tavsiye ediyoruz.

* Fermente olmuş lor ile kafa ve saç derisine uygulama yapınız. Yaklaşık bir saat kadar tuttuktan sonra uygun şampuan ile yıkayın. Lor sadece çok iyi bir kepek tedavisi değil, aynı zamanda saçı parlak yapan doğal bakım ürünüdür.
* Sıcak su(altı yemek kaşığı) ile sirke (iki yemek kaşığı) karıştırın ve kafa derisi üzerine uygulayın. Uzun saçlarınız varsa, buna göre miktarını artırın. Saçınıza sürüp bir gece boyunca bekletin. Saçınızı bağlayarak ertesi sabah sade su ile yıkayınız. Haftada iki kez 3 ay boyunca devam edin. Evde uygulanabilecek etkili bir kepek tedavi yöntemidir.
* Düzenli olarak zeytinyağı ile kafa derisine masaj yapın. Bu metot sadece kepek tedavisi değil ayrıca meydana gelmesini engeller.
* Üç parça limon suyu ile bir parça sandal ağacı yağı (1.1) karıştırıp kafa derisi üzerine uygulayın.
* Aloe vera yapraklarının jeli de kepek tedavisinde etkili bir çözümdür. Bir gece boyunca kafa derisi üzerinde kalsın ve sabah uygun şampuanla yıkayınız.
* Çemen tohumları da kepek tedavisinde kullanılmaktadır. İki yemek kaşığı çemen tohumunu ıslatın ve hamur haline getirin. Bu hamuru kafa derisine uygulayın.
* Pancarın üst ve kök kısımlarını kaynatın. Bu su ile her gece saç diplerinize parmaklarınızla nazikçe masaj yapın.
* Birkaç damla kireç suyu ile Emblica officinalis(amla) ya da Hint bektaşi üzümü suyunu karıştırın. Her gece yatmadan önce kafa derisine masaj yapın.
* Hindistan cevizi yağının içine ash gourd(kış kavunu) bitkisinin tohum ve kabuklarını koyarak kaynatın. Kepek ilacınız kullanıma hazırdır. Bu karışımı kuru kafa derisini önlemek ve saç derisine masaj yaparak kepekten kurtulabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More