20 DAKİKADA BURUN ESTETİĞİ

Türkiye’de en çok yapılan plastik cerrahi operasyonların başında burun estetiği geliyor. Plastik cerrahide ise yeni trend öğle yemeği arasında lokal anestezi ile estetik yaptırmak. Kısa sürede, daha az ağrılı, ufak rötüşlarla gerçekleştirilen estetik ameliyatlar özellikle çalışan kadınlardan yoğun talep görüyor. Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr . Erdem Tezel estetik ameliyatlardaki pratik yöntem ve trendleri anlattı.

20 DAKİKADA BURUN ESTETİĞİ

Tezel, burun ameliyatlarında problemin çoğu kez burun ucunda olduğunu, birçok kişide sadece burun ucunun açısının düzeltilmesi, yüksekliğinin ayarlanmasıyla burnun doğal, sorunsuz ve güzel hale getirilebildiğini belirtti: “Üstelik bunu yapmak yirmi dakika süren çok kısa bir operasyonla mümkün. İnsanlar /_np/1667/13281667.jpgayna karşısında burun ucunu yukarı kaldırarak bunun provasını yapıyorlar. Bu yöntemle prova gerçek oluyor. Buruna bu şekilde yeterli yükseklik ve açı verildiğinde birçok vakada kemiğe müdahaleye gerek kalmıyor. Hasta hastanede kalmadan, yaklaşık 20 dakika süren operasyonla istediği görüntüye kavuşuyor. Ben ameliyat sırasında profilden fotoğraf çekerek, ameliyat sonunda hastaya gösteriyorum. Burnuna 3-4 band uygulanan hasta rahatlıkla işine ve günlük hayatına devam edebiliyor, göz altlarında şişlik ve morluk oluşmuyor. Daha fazla kemiği olan vakalarda ise burun ucunun yükseltilmesine ek olarak kemiğe de müdahale gerekiyor.

Bu durumda bile izsik kıkırdak tespiti sayesinde burun ucu yükseltilebileceği için kemiğe daha az müdahale yapma şansımız oluyor. Bu da yine daha doğal görünüm, daha az şişlik ve morluk, daha çabuk iyileşme anlamına geliyor. Kemiğe müdahale edilen hastalar en fazla bir gece hastanede kalıyor, alçı ise bir hafta içinde çıkartılıyor.”



Hürriyet

0 yorum:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More