ALKOL ZEHİRLENMESİ

Alkollü içkilerin çok fazla alınması, özellikle sinir sistemi üzerinde zehirli bir etki meydana getirir. Kişi genellikle tam bir baygınlık ve bilinçsizlik içine girer, hatta bazen ölüme kadar giden sonuçlarla karşılaşılır.

BELİRTİLERİ


Kişi derin bir uyku içindedir. Kuvvetli ve sesli soluduğu halde nefesi gittikçe yüzeysel bir hal alır. Bununla beraber, şayet kollaps teşekkül etmemişse bir müddet sonra ağır ağır uyanabilir. İlk devrede yüz kızarık ve nemli olduğu halde sonradan soluk ve kuru bir hal alır. Nabız da başlangıçta kuvvetlidir. Fakat bir süre sonra hızlanır ve zayıflar. Bazen gözbebeklerinde genişlemeye rastlanmakla beraber, her ikisi de birbirine eşittir

NE YAPMALI ? 


Eğer kişinin alkolden ileri gelen bir baygınlık içinde bulunduğuna inanıyorsanız kendisini sırt üstü yatırınız ve ayılmasını bekleyiniz.Şayet tamamen bayılmamış ve azçok kendini bilecek bir durumdaysa  bir kusturucu madde içirerek kusturunuz. Bu şekilde daha kısa zamanda ayılmasına yardımcı etmiş olursunuz. Bundan sonra çar, kahve gibi herhangi bir uyarıcı içeriniz ve burnuna kolonya, amonyak gibi şeyler koklatınız. Bundan başka bir bardak suya damlatılacak birkaç damla amonyak da faydalı olabilir. Bütün bu önlemleri alırken hastanın sıcak tutulmasına özen gösteriniz.



0 yorum:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More